ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatal következik. Mivel több szavazásra kerül sor, megköszönöm, ha az államtitkárok képviselői helyükön szavaznak.
Megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek elővenni az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság 974-es sorszámú együttes jelentését. A szavazást ennek alapján folytatjuk le a tartalmi összefüggések figyelembevételével.
Minthogy István József képviselőtársunk visszavonta módosítványát, a törvényjavaslat 1. §-ára négy alternatív javaslat áll előttünk. Ezek egyaránt a köztársasági megbízott képesítési előírását kívánják szabályozni. Kérem szíves figyelmüket.
Az alkotmányügyi bizottság szerint állami, állam- és jogtudományi egyetemi végzettségű személyről legyen szó.
Az önkormányzati bizottság szerint állam- és jogtudományi végzettség, továbbá legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal rendelkező, vagy más egyetemi végzettségű ugyan, de legalább 10 éves közigazgatási gyakorlattal rendelkező személy legyen.
Kiss György javaslata szerint állam- és jogtudományi végzettségű és legalább öt éves jogi szakmai gyakorlattal rendelkezzék.
Szabó Erika és Hodosán Róza szerint legyen állam- és jogtudományi doktori képesítéssel és jogi szakvizsgával rendelkező.
A szavazás sorrendjében a legtágabb értelmű javaslattól a legszűkebb irányában haladunk. Ezért először az önkormányzati bizottság javaslatával foglalkozunk, amely az előterjesztés 2-es pontjában szerepel. Ezt követi az alkotmányügyi bizottságnak az 1-es pontban szereplő, a Szabó-Hodosán javaslat, amelyik a 4-es pontban, és Kiss György javaslata, amelyik a 3-as pontban szerepel.
Először az önkormányzati bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 2-es pont szerint. Kérdezem a miniszter urat, egyetért-e a módosító javaslattal.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi