ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Folytatjuk a munkát. Határozathozatal következik, ezért kérem a folyosókon lévő képviselőtársainkat, hogy foglalják el helyüket a teremben.
Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Mint említettem, következik az árak megállapításáról szóló törvényjavaslatról és az ahhoz benyújtott módosító javaslatokról a határozathozatal.
Megkérem képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek elővenni a következő anyagokat: a törvényjavaslatot 406-os számon; a gazdasági, illetve a költségvetési, valamint az alkotmányügyi bizottság együttes jelentését 796-os számon. A szavazás során az együttes bizottsági jelentést vesszük alapul, amely tartalmazza a benyújtott és fenntartott módosító javaslatokat. A felvezetés során ismertetni fogom a javaslattal kapcsolatos bizottsági állásfoglalásokat.
Megkezdjük a szavazást. Tisztelt Országgyűlés! A jelentés 1. pontja tartalmazza Kálmán Attila módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 3. §-ának kiegészítését javasolja. Lényege: egyes tervezett áremelések esetén a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvényben megfogalmazott kritériumok alapján kell meghatározni a gazdasági erőfölényt.
A módosító javaslat elfogadását a gazdasági, valamint a költségvetési bizottság nem támogatja, az alkotmányügyi bizottság viszont támogatja. Kérdezem Miniszter Urat, hogy egyetért-e a módosító javaslat elfogadásával.
Felszólaló: Dr. Rabár Ferenc pénzügyminiszter

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi