ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): A sürgős tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül dönt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a forgalmi adóról szóló törvény módosítására irányuló javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem most a szavazatukat. Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 277 szavazattal 2 ellenében, 8 tartózkodás mellett egyetért a sürgős tárgyalással.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 289 szavazattal 4 ellenében, 7 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalást elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány sürgős tárgyalást kért a választási nyereségadóról (zaj) és az állami vagyon utáni részesedésről szóló törvények módosításával foglalkozó törvényjavaslatra is. Kérem a szíves figyelmüket.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslatok sürgős tárgyalásával. Határozathozatal következik. Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 289 szavazattal 1 ellenében, 13 tartózkodással a sürgős tárgyalásra irányuló javaslatot magáévá tette.
Tisztelt Országgyűlés! Ugyancsak sürgős tárgyalást kérve nyújtotta be a Kormány a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatot. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásával. Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 294 szavazattal, 8 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalást kimondta.
A Kormány – ugyancsak sürgős tárgyalást kérve – benyújtotta a Magyar Köztársaság és Ausztrália közötti kettős adóztatás elkerülését célzó valamint a beruházások kölcsönös védelmét szolgáló egyezmények aláírásával foglalkozó országgyűlési határozati javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az Ausztráliával kötendő egyezményekkel foglalkozó országgyűlési határozati javaslattal. Kérem állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Kérem közben a technikusoktól Barcza Imre gépének bekapcsolását.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 287 "igen"-nel 1 ellenében, 6 tartózkodás mellett egyetért az Ausztráliával kötendő egyezményekről szóló határozati javaslattal.
Egyben közlöm, hogy a megtárgyalandó határozati javaslat kivételes sürgősségére való tekintettel – ami összefügg külügyminiszterünk küszöbön álló ausztráliai utazásával – a határozati javaslattal kapcsolatos állásfoglalást szükséges kiadnom a külügyi, a költségvetési és a gazdasági bizottságnak azzal, hogy lehetőleg még ma összevont bizottsági ülésen – amire vonatkozóan korábbi tájékoztatást kaptak – a határozati javaslattal kapcsolatos állásfoglalásukat tárgyalják meg.
Döntés bizottsági önálló indítvány sürgős tárgyalásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi