ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 70 "igen" szavazattal, 150 "nem" szavazattal, 19 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 1. §-ának a Bsz 73. § (1) bekezdésére vonatkozó részét. Kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 1. §-ának a Bsz 73. § (1) bekezdésére vonatkozó részét 225 "igen" szavazattal 8 ellenében és 8 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 2. pontja tartalmazza Trombitás Zoltán módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-ának a bíróságokról szóló törvény 74. §-ának (1) bekezdésére vonatkozó részét érinti, az alkotmányügyi bizottság 3. pontban foglalt javaslatával együtt. Ez utóbbi elfogadásáról Trombitás Zoltán képviselő korábban nyilatkozott. Lényege: a megyei bíróság és a munkaügyi bíróság népi ülnökeinek egy részét a megyei jogú városi közgyűlés válassza meg, a megyei jogú város lakosságának a megye összlakosságához viszonyított számarányában.
A módosító javaslat elfogadását mindkét bizottság támogatja. Kérdezem miniszter úr állásfoglalását.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi