ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 247 "igen" szavazattal 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a törvényjavaslatnak a bíróságokról szóló törvény módosítására vonatkozó részét. Az utolsó kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 239 "igen" szavazattal 2 ellenében, 8 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
A jelentés 5. pontja tartalmazza dr. Torgyán Jószef és dr. Szigethy István módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 6. §-ának a polgári perrendtartás 11. § (2) bekezdése a) pontjára vonatkozó részét érinti. Lényege: a birtokháborítással és a szomszédjoggal kapcsolatos perekben népi ülnökök közreműködése nélkül járjon el a bíróság. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem miniszter úr állásfoglalását.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi