PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Interpellációmat az a szándék indokolja, hogy egy hosszú idő óta vajúdó ügyben végre világos kormányzati álláspontot szeretnénk megismerni. A kedvezményes, munkavállalói üdültetéssel kapcsolatban hónapokkal ezelőtt interpelláció hangzott el a Házban, s ezzel az üggyel foglalkozik egy ugyancsak régen benyújtott, de meg nem tárgyalt országgyűlési határozattervezet is.
Bár ismereteim szerint a Kormány szóban foglalkozott a szervezett üdültetés szervezeti és költségvetési kérdéseivel, döntés mind ez ideig nem történt. Ma már minden eddig nem történt alapvető változás nem is lehetséges, de a közvéleményt mindenképpen tájékoztatni kellene arról, hogy mire számíthatnak a jövő évben, és arról is, hogy melyek a Kormány hosszabb távú céljai, s mit kíván tenni azok érdekében. Sokáig ugyanis nem tartható fenn az az állapot, hogy a szakszervezeti kerekasztal a Kormányra vár, a Kormány pedig látszólag az ő véleményükre. Ezt a helyzetet megsínylik a munkavállalók, akik üdülni szeretnének, az üdülésben dolgozók, akik féltik munkahelyeiket, a munkavállalók, nyugdíjasok féltik az üdülési vagyont, amelynek sorsa ugyancsak rendezésre vár.
E vagyon sorsa ugyanis csak a Parlament, a Kormány és a munkavállalói érdekképviseletek közös megállapodásával rendezhető. A kérdés csak az, hogy mikor. Ma már november végét írjuk, és nemhogy hosszabb távra, de 1991-re is teljes a bizonytalanság, amiből fakad, hogy egyáltalán lesz-e jövőre kedvezményes üdültetés Magyarországon.
Éppen ezért kérdezem a miniszter urakat, illetve a képviseletükben megjelenteket, először: tervezi-e a Kormány 1991-re legalább az ez évihez hasonló központi költségvetés fenntartását ahhoz, hogy ezzel a működés minimális feltételeit megteremtse, és ezt minél előbb az érintettek tudomására is hozza?
Másodszor: történt-e konzultáció, s ha igen, milyen eredménnyel az érdekelt munkavállalói érdekképviseleti szervezetekkel az üdülési lehetőségek elosztásának jelenéről, illetve jövőjéről? Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi