KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP)
KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen rövid és igen röviden megválaszolható kérdést kívánok feltenni a külföldiek magyarországi ingatlanszerzésének szabályozatlanságáról.
Az történt, hogy ez év tavaszán, pontosabban május 23-án hozott az Alkotmánybíróság egy olyan rendelkezést, amelyben megsemmisített egy minisztertanácsi rendeletet, illetőleg egy másiknak egy részét semmisítette meg, mivel azokat alkotmányellenesnek találta, és ezek a rendelkezések a külföldiek magyarországi ingatlanszerzésére vonatkoznak.
Konkrét esetek inspiráltak természetesen a kérdés feltevésére. Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a megsemmisített rendelkezések nem pótolhatók jogszabály-értelmezéssel, és ezért az ügy fontosságára való tekintettel a megsemmisítés hatályát május végén szemptember 30-ára tette, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a szabályozási hiány pótlására. Ez alatt az idő alatt tudomásom szerint nem történt meg a jogi szabályozás hiányának a pótlása, ezért teszem fel a kérdéseimet. Időközben megkaptuk a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló törvény módosítására tett javaslatot, amely nem tartalmaz az ingatlanszerzés szabályozására vonatkozó elemeket.
Ezért teszem fel a kérdést a Kormány azon képviselőjének, aki válaszolni tud, államtitkárnőnek, hogy miért nem történt meg május végétől ez ideig a szabályozás. Származott-e ebből és ha igen, milyen kár, illetve hogyan és mikor kívánja a Kormány a szabályozási hiányt pótolni? Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi