ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 "igen" szavazattal, 181 ellenszavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 20. §-ának (4) és (5) bekezdését. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 20. §-ának (4) és (5) bekezdését 268 "igen" szavazattal, 10 ellenszavazattal és 26 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 16., 17., 18. és 19. pontja alternatív megoldásokat kíván a táblázat 1-es számú mellékletére vonatkozóan. Az alkotmányügyi bizottság a II. fizetési osztályt egy újabb, 7. fokozattal kívánja kiegészíteni, egyébként az összegeket változatlanul hagyja. Palotás János képviselő a 10 és 20 évi gyakorlattal rendelkező bírák és ügyészek fizetését kívánja megemelni. Dr. Remport Katalin képviselőnő a miniszteri fizetés százalékában kívánja meghatározni a javadalmazást. Katona Kálmán képviselő a bírák és ügyészek javadalmazását szintén a miniszteri fizetés százalékában kívánja meghatározni, de magasabb százalékokkal. Képviselőtársaim döntsék el, melyik javaslatot támogatják.
Először Katona Kálmán javaslatát teszem fel szavazásra, a 19. pont szerint. A módosító javaslat elfogadását a bizottság nem támogatja. Miniszter úr véleményét kérem.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi