KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)

Full text search

KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)
KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim! A 678-as számon kiosztott módosító indítványban én a Pest Megyei Bíróság illetékességi területén Dunakeszi Városi Bíróság létrehozását kezdeményeztem.
A javasolt városi bíróság kialakítása több mint 60 ezer ember jogérvényesítését jelentős mértékben megkönnyítené, mivel a jelzett helységek Budapest aglomerációjához tartoznak, és a Budapestre irányuló lakosság nagy része Dunakeszin halad keresztül, míg a jelenlegi bírósági székhely, Vác város teljes egészében kiesik a lakosság forgalmából, és az odautazás is jelentős nehézségeket okoz.
A bíróság elhelyezésére Dunakeszi volt MSZMP-székházában 1991. január 1-jétől nyílna lehetőség. A személyi feltételek is biztosíthatóak a jelzett határidőre, egyrészt a Váci Bíróságtól átjövőkkel, másrészt tekintettel arra, hogy e bíróság jelenleg is túlterhelt, új bírák és alkalmazottak felvételével.
Én is vissza kívánom vonni módosító javaslatomat, két okból. Az egyik ok az, hogy nem szeretném akadályozni annak a 13 bíróságnak a létrejövetelét, amelyeknek feltételei már biztosítottak. Habár az igazságügy-miniszter úr azt mondta, hogy a diktatúra után változott a helyzet, az alkotmányügyi bizottságban én úgy hallottam, hogy az előkészítése ezeknek a bíróságoknak már másfél éve folyik. A másik ok pedig az, hogy az igazságügy-miniszterrel korábban folyt megbeszélésünk alapján ígéretet kaptam arra, hogy amennyiben a feltételek fennállnak, akkor a jövő év közepétől lehetőség nyílik egy bíróság létrehozására. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára való bocsátásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi