BALÁS ISTVÁN, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság alelnöke:

Full text search

BALÁS ISTVÁN, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság alelnöke:
BALÁS ISTVÁN, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A Kormány által a törvényjavaslat 2. §-ára nézve beterjesztett új változattal kapcsolatban bizottságunk a következő álláspontot foglalta el. Az új változatban szereplő 23/b §-hoz Kőszeg Ferenc és Szigethy István nyújtott be módosító indítványt, mellyel a kormányzat képviselője, a belügyminiszter úr egyetértett, és a bizottság támogatta.
A 23/c § esetében az ott lévő felsorolást a "megyei jogú város" kitétellel javasolta észrevételében az ülésen Szájer József képviselő úr kiegészíteni. Ezzel a kiegészítési indítvánnyal a miniszter úr egyetértett; bizottságunk saját indítványaként elfogadta, illetve a plenáris ülés elé terjeszti.
A 23/c §-hoz ezt követően Kőszeg Ferenc és Szigethy István képviselők indítványait is megvizsgáltuk. Ezekkel bizottságunk nem értett egyet, és a Kormány képviselője szintén nem értett egyet.
Már most utalok azonban arra, hogy most jövök az önkormányzati bizottság üléséről, ahol megismertük, hogy az általunk leszavazott Kőszeg Ferenc- és Szigethy-féle indítványt továbbfejlesztően, ahhoz kiegészítésként egy újabb módosító indítvány is született Nagy András tollából, amelyet ez a bizottság is megvitatott – a miénk természetszerűleg nem –, és ott azt nem támogatták. Ebben a körben az alkotmányügyi bizottság ülésének összehívása szükségtelen, hiszen az ezt megelőző – amire ez alapult volna – indítványt vitattuk meg érdemben, és ezzel nem értettünk egyet.
Maga a bizottsági jelentés 720-as sorszám alatt minden képviselőtársunk rendelkezésére áll. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi