BALOGH GYÖRGY, DR. a honvédelmi bizottság elnöke:

Full text search

BALOGH GYÖRGY, DR. a honvédelmi bizottság elnöke:
BALOGH GYÖRGY, DR. a honvédelmi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ezzel a mai törvényjavaslattal ugyanúgy járunk, mint a honvédelmi törvénnyel, hiszen a módosítások az utolsó pillanatban is jelentkeznek. Most tartottunk, az ebédszünetben, egy honvédelmi bizottsági ülést, de úgy látszik, hogy túl korán, mert az ebédszünet óta további két módosító javaslat érkezett be: a 717-es Rab Károly képviselőtársunk és a 719-es számú Nagy András képviselőtársunk részéről. E két módosítás bizottsági letárgyalására nem került sor, mert most kaptuk kézhez. Szerencsére, megítélésem szerint, ez a két módosítás nem olyan jellegű, amely bizottsági, érdemi testületi döntést igényelne.
Már tegnapi felszólalásomban is említettem volt, hogy a honvédelmi bizottság véleményét a szeptember 18-i 554-es számú jelentés tartalmazza. Érdemileg azóta az történt, hogy a belügyminiszter úr a 717-es számú javaslatával – amit most itt ismertetett – módosította az eredeti elképzelést. Ezt a kérdést alaposan áttanulmányozta és áttárgyalta a honvédelmi bizottság, és azzal egyetértett. A Kormány részéről jelen lévő Farkas úr is közölte a Kormány egyetértését.
Megtárgyaltuk a 632-es, a 655-ös és 715-ös számú módosító javaslatokat is, és a végén a honvédelmi bizottság elvben, összességében a Kormány által előterjesztett javaslattal egyetértett.
Javaslom és az a véleményem, hogy a most pótlólag Rab és Nagy képviselőtársaink által benyújtott, és jóformán lényegi változást nem képviselő módosítást bizottságunk nem venné figyelembe, és a Kormány által beterjesztett javaslat elfogadását ajánljuk. Köszönöm. (Gyér taps középen.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi