ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Ház! Nem követem meg a Parlamentet. Legyen szabad azt mondanom, hogy lehetetlen helyzet, hogy a Ház elnöke ismételten le kell, hogy számolja a képviselőket, amikor már csak egy-egy felszólaló van hátra, mert a szavazás elrendelése azzal a következménnyel járhat – és ha újból és újból nem jelentkezne egy-egy képviselő felszólalásra, járna is –, hogy a Ház nem határozatképes. Szavazás nélkül, magánszámlálás alapján most a délidőben ez ismételten előfordult. Legyen szabad ehhez ragaszkodnom.
Hogy kit nevezek meg és kit nem nevezek meg, ez megint az én döntésem. A döntésem mögött meggondolások vannak. Aki kívánja, nézze végig azoknak a képviselőknek a lajstromát, akik eddig még nem nyilatkoztak meg, és – egyetlen képviselőről beszéltem az adott esetben – rá fog találni ilyen képviselőre is. Nem kívántam senkit megszégyeníteni. Mivel a képviselők túlnyomó része szereplője a vitáinknak, nyilvánvalóan mentesül ettől. (Mozgás.) Folytatom a mondanivalómat!
Egyébként a hozzám beömlő levelek sora szól arról, hogy a televíziónézők figyelemmel kísérik az üléseket, s a hozzám intézett levelek sorában rendszeresen megnevezik azokat a képviselőket, akiket rendkívül ritkán látnak. Én megszégyeníteni személy szerint nem akarok senkit. Vegyék ezt az érdekeltek figyelmeztetésnek. A többiek pedig állandó jelenlétükkel, vagy tartós jelenlétükkel és rendszeres szereplésükkel úgyis cáfolnának minden ilyen vádat. Az elnök korlátozott eszközökkel rendelkezik, de az elnök fenn akarja tartani a munkaképességet. Ne ilyen figyelmeztetések kapcsán tessék érzékenykedni! Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi