MOLNÁR TIBOR, DR. (SZDSZ)

Full text search

MOLNÁR TIBOR, DR. (SZDSZ)
MOLNÁR TIBOR, DR. (SZDSZ) Tisztelt Miniszter Úr! Először is köszönöm, hogy szakmai felkészültségemet egy kisgazdapárti miniszter ilyen kiemelkedően dicsérte. Ugyanakkor meg kell mondanom, hogy ez elégedettséggel tölt el, hiszen nem a Kisgazdapárthoz tartozom, és igazán köszönöm, hogy Ön is így látja. (Derültség a bal oldalon.)
Válaszának első részében azt gondoltam, abban reménykedtem, hogy a válasz elfogadható lesz. Több kérdésem volt és ezek közül egy-kettőre valóban kaptam megfelelő választ, ami azt illeti, hogy a szociális és rászorult helyzetűeknek bonra lehet majd vásárolni a tejet. Ez elfogadható számomra is. Ugyanakkor interpellációm lényege nem erre vonatkozott.
Arról van szó, hogy a szövetkezeti és a magántermelők arra kíváncsiak, jövőre tőlük a tejipar milyen mennyiségű tejet tud felvásárolni. Egyszerűen nem látják ma a helyzetüket. Olyan kialakulatlan helyzet van, annyira nem kapnak semmilyen kapaszkodót, hogy teljesen tanácstalanok.
Ön is mondta, hogy a Kormány még csak ez után fog ebben állást foglalni, tehát azt hiszem, megérti, ha azt mondom, hogy nem kaptam megfelelő választ az interpellációmra. Emiatt, sajnos, nem tudom elfogadni. Higgye el, nagyon örülnék, ha el tudnám fogadni, mert az azt jelentené, hogy a kormányzatnak van álláspontja most. De jelenleg, a válasza szerint, nincs álláspontja.
Én arra kérem az Országgyűlést is, hogy ezt a választ ne fogadjuk el, hiszen akkor az illetékes bizottságok is foglalkozhatnak vele, és az azt jelenti, hogy ezt a súlyos helyzetet nem lehet elodázni. Köszönöm. (Taps a bal oldalról.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi