SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:

Full text search

SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:
SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az M0-ás autóút most elkészült 11,6 kilométeres, az 50-es és 6-os számú főutak közötti, a Dunán és a Csepel-szigeten átvezető szakaszának átadását november 16-ra tervezik. Az elkészült szakasz része egy főváros körüli útgyűrűnek, amely az autópályák összeköttetésén kívül a főváros belső útjait is tehermentesíteni fogja.
Jelen időszak legfontosabb feladata az M1-es és az M5-ös autópályák közötti összeköttetés megteremtése, melynek érdekében a beruházás részben világbanki kölcsönből 1987-ben kezdődött meg. Mai gondjaink forrása, hogy a költségvetés korábban nem tudta a teljes szakasz egyidejű építését finanszírozni, s emiatt kényszerből az építést időben is elhúzódóan, több ütemben kell megvalósítanunk.
Az ütemezés következménye, hogy a most átadandó autóútszakasz megközelítése a meglévő utak, így az Érden átvezető 6-os és 70-es számú főutak forgalmi többletterhelését okozná arra az átmeneti időre, amíg az autóút következő szakasza elkészül. Érd lakóinak panaszát ezért jogosnak ítélem, és intézkedni fogok annak érdekében, hogy a távlati tervekben szereplő, Érdet elkerülő útszakasz megvalósítása, amely korábban költségvetési forráshiány miatt nem kerülhetett sorra, előrehozottan, soron kívül megkezdődjék. Konkrétan: az érdi elkerülő szakasz tervezési munkái megkezdődtek, s egyéb előkészületek is folyamatban vannak annak érdekében, hogy az elkerülő út 6-os számú főutat kiváltó, 3,3 kilométer hosszú szakasza, valamint az M7-es autópályáig terjedő további szakasz 1992 végére elkészülhessen, továbbá az M0-s autóút következő, a 6-os számú főút és az M1-es autópálya közötti szakaszának üzembe helyezése 1994 végéig a Világbank felé kötelezettséget vállalva és ennek betartásával készüljön el.
Minderről és a lehetséges forgalomkorlátozási intézkedésekről a közúti szakágazat vezetői éppen ma délután tárgyalnak Érd város képviselőivel, s bízom benne, hogy a tárca által vállalt garanciák lehetőséget adnak az autóút zavarmentes üzembe helyezésére. Kérem válaszom elfogadását. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi