BOTOS KATALIN pénzügy-minisztériumi államtitkár:

Full text search

BOTOS KATALIN pénzügy-minisztériumi államtitkár:
BOTOS KATALIN pénzügy-minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Elnök Úr! Az Országgyűlés 1990. február 28-án fogadta el az 1990. évi ideiglenes vagyonpolitikai irányelveket. Az Országgyűlés határozatában az irányelvek érvényességi idejét az 1990. szeptember 30-ig terjedő időszakra határozta meg.
Az Állami Vagyonügynökségről szóló törvény 34. §-ának mind az eredeti, mind a módosított szövege szerint a vagyonpolitikai irányelvekre vonatkozó javaslatot a következő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslattal egyidejűleg kell az Országgyűlés elé terjeszteni. Ez a törvényi előírás ellentmondásos helyzetet teremt, hiszen nincs mód arra, hogy az új vagyonpolitikai irányelveket a Kormány az Országgyűlés elé terjessze, s ugyanakkor az ideiglenes vagyonpolitikai irányelvek érvényességi ideje szeptember 30-ával lejárt.
Ez az ellentmondásos helyzet jelenleg csak úgy oldható fel, ha az Országgyűlés az ideiglenes vagyonpolitikai irányelvek hatályát az év végéig terjedő időszakra meghosszabbítja. Ez egyben lehetőséget biztosít arra, hogy az I 991. évre javasolt vagyonpolitikai irányelvek összehangolásra kerüljenek az 1991. évi költségvetéssel.
Mindezek figyelembevételével kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a vagyonpolitikai irányelvek hatályát a benyújtott határozattervezetnek megfelelően hosszabbítsa meg. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi