CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat megtárgyalta. Erről a 465-ös számú jelentést terjesztette az Országgyűlés elé. Ehhez röviden a következő szóbeli kiegészítést fűzöm.
A gazdasági bizottság 324-es számú jelentésében szereplő javaslatokat a bizottság támogatja. Kivéve a 3. pontot, mely a hatályon kívül helyezett rendelkezések alkalmazását az átalakulási folyamatokra is érvényben tartaná.
Dr. Eörsi Mátyás 192-es számú javaslatát, amely a törvényjavaslat egész 3. §-át törölni kívánja, a bizottság nem támogatja. A törvényjavaslat ugyanis az állami vagyont kezelő szervezetet ruházza fel döntési joggal az átalakulással kapcsolatban. A bizottság szótöbbséggel ezzel értett egyet. Szövegpontosítással ugyanakkor támogatja a bizottság dr. Eörsi Mátyás szóban forgó javaslatának 4. pontját, mivel ez arra vonatkozik, hogy a jogutódlás cégbírósági bejegyzése megmaradjon. Ez a szövegpontosítás benne van az írásbeli összefoglalómban.
Dr. Török Ferenc javaslatait a bizottság ugyancsak szótöbbséggel nem támogatja. Kivétel ez alól az 5. §-nál javasolt szövegpontosítás.
Pál László és Lakos László javaslatait ugyancsak szótöbbséggel nem támogatjuk, kivéve azt, amelyik a 3. §-ban az állami vagyont kezelő szervnek történő bejelentés kiegészítését tartalmazza. Ezzel a kiegészítéssel a bizottság egyetértett.
Dr. Katona Béla 440-es számú javaslatát a bizottság nem támogatja. Ennél megjegyzem, hogy az önkormányzatok gazdasági forrásainak problémáival a törvényhozás további munkájában kell majd foglalkozni.
Dr. Molnár Tibor 473-as számú javaslatát, amelyet dr. Eörsi Mátyás javaslatainak elutasítása esetére adott be, a bizottság szótöbbséggel nem támogatja. Ez írásos jelentésünkben még nem szerepel, mivel a javaslat később került benyújtásra. A javaslat szerint az állami vagyonkezelő szervezet nem kaphat olyan hatáskört, hogy ha az átalakulás nyilvánvalóan sérti a társadalom érdekeit, vagy a nemzetgazdaság megkárosításához vezetne, az átalakulást megtiltsa. A javaslat elfogadása esetén az átalakulás megtiltására nem lenne lehetőség. Erre azért hívom fel a figyelmet, mivel az alkotmányügyi bizottság legújabb jelentése ezt a javaslatot támogatja.
Köszönöm figyelmüket.
 

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi