ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem szépen. Először az első kérdésre szeretnék felelni. A képviselőt megilleti az a jog, hogy indítványát megindokolja. Ha tehát távollétében indítványáról anélkül döntenénk, hogy az indoklást meghallgatjuk, az a képviselő számára hátrányos lenne, jogot sértene. Mivel én jeleztem, hogy Palkovics távol van, semmiféle jelzést nem kaptam, hogy bárki vállalkozik helyette indítvány előterjesztésére, emiatt tértem napirendre a kérdés felett. Változott a helyzet Katona Kálmán képviselőtársunk jelentkezésével. Most az Országgyűlést illeti meg a döntés joga a tekintetben, hogy Palkovics Imre önálló indítványa esetében – tehát amit más esettel ellentétben nem képviselőcsoportja nevében terjesztett be – elfogadja-e, hogy Palkovics Imre helyett Katona Kálmán tegye meg az indoklást. Kérem, foglaljon helyet Katona Kálmán!
Határozathozatal következik. Megkérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e, hogy Palkovics Imre önálló indítványát képviselőtársa, Katona Kálmán indokolja. Állásfoglalás következik. Kérem, most szavazzunk! (Megtörténik.)
A Ház úgy foglalt állást 210 "igen" szavazattal, 45 "nem" ellenében, 36 tartózkodás mellett, hogy Katona Kálmánnak megadja a lehetőséget, hogy Palkovics Imre önálló indítványát ő indokolja. Katona Kálmánt illeti a szó.
Felszólaló: Katona Kálmán (MDF)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi