ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Megköszönöm Balsai István igazságügyminiszter úrnak a válaszadását.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérem, szíveskedjenek elővenni a 84-es, 103-as és 107-es számú iratokat. Először a módosító javaslatokról kell döntenünk, amelyek a 103-as számú bizottsági jelentésben találhatók. Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági jelentés 3. pontja tartalmazza Szokolay Zoltán módosító javaslatát, melyhez a bizottsági vita során dr. Szigethy István is csatlakozott. A javaslat a 6. § (1) bekezdés b) pontjára vonatkozik. A javaslat lényege: a hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés bűntettnek minősülő esetei nem esnek az eljárási kegyelem hatálya alá. A módosító javaslatot a bizottság támogatja, és azzal a kormány is egyetért. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Majd kérem szavazni. Most kérem szavazni! (Megtörténik.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a módosító javaslatot 280 "igen" szavazattal, 2 ellenszavazattal és 5 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági jelentés 5. pontja tartalmazza dr. Torgyán József módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 8. § (1) bekezdés b/4. pontjára vonatkozik. A javaslat lényege: a kegyelem ne terjedjen ki az erős felindulásból elkövetett emberölés büntette esetére. A bizottság a módosító javaslatot támogatja.
Megkérdezem az igazságügyminiszter urat, hogy a Kormány nevében miként foglal állást a módosító javaslatról.
Felszólaló: Dr. Balsai István igazságügyminiszter

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi