ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Mindenekelőtt azonban szeretném bejelenteni, hogy az Országgyűlés soron következő ülését az elnök május 22-én kedden 15 órára összehívja. Az ülés várhatóan 2 napig tart. Előreláthatóan a következő napirendi pontokra tesz javaslatot: a kormányprogram megvitatására és a miniszterelnök megválasztására - ez együttesen történik a kormány bemutatására. Továbbá a tanácsok mandátumának meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalására.
A miniszterjelöltek bizottsági meghallgatására hétfőn és kedden kerül sor, tehát 21-én 22-én. Erről majd jegyzőkollegám részletesebben szólni fog.
Ezt megelőzően azonban az Interparlamentáris Unió magyar tagozatának megalakítását, miután elhalasztjuk, szükség van azonban arra, hogy döntés szülessen az 1990. május 21-25 közötti bonni leszerelési világkonferencián való részvételről. Ezért azt kérem, hogy az Országgyűlés elnökével egyetértésben a külügyi bizottság döntsön a küldöttség összetételéről. Miután a magyar tagozat egyelőre nincs döntési állapotban. Ezek után átadom a szót a jegyzőknek. Kérem.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi