ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Bejelentem, hogy a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság szintén törvényjavaslatot nyújtott be az alkotmány módosítására. Napirendre tűzés esetén együttes tárgyalásra kerül majd sor. Az önálló indítvány napirendre tűzéséről előzetesen állásfoglalást kértem a Házbizottságtól, amely a napirendre tűzést támogatta.
Véleményük ismeretében indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az önálló indítványt tűzze napirendre. A sürgősség ügyében külön fogunk állást foglalni. Tehát most a napirendre tűzésről van szó.
Megkérdezem tisztelt képviselőtársaimat, hogy egyetértenek-e a napirendre tűzéssel? Kérem, szavazzunk! Most lehet szavazni. (Megtörténik.)
Megállapítom: az Országgyűlés 277 "igen" szavazattal, 18 ellenszavazattal, 11 tartózkodással úgy döntött, hogy az önálló indítványt napirendre tűzi. A képviselőcsoport az önálló indítványt sürgős megtárgyalását kérte, azonban nem a mostani, hanem a jövő héten kezdődő és az azt követő üléseken. Tehát a jövő héten elkezdi, és az azt követő üléseken tovább tárgyalja a napirendet.
Mint említettem, a sürgősségi tárgyalással kapcsolatban több képviselőtársunk szóvá tette, hogy szabad-e ilyen terjedelemben sürgősségi alapon tárgyalni alkotmánymódosítást? A sürgős tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz, tehát ki-ki álláspontját szavazatával juttatja kifejezésre.
Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e az önálló indítvány sürgős, de későbbi időpontban történő tárgyalását? Kérem, szavazzunk. (Megtörténik.)
Megállapítom: az Országgyűlés 251 "igen" szavazattal, 54 ellenszavazattal, 8 tartózkodással úgy döntött, hogy az önálló indítványt sürgősségi alapon megtárgyalja.
Deutsch Tamás képviselőtársunk (Fidesz) képviselői önálló indítványt nyújtott be a képviselőcsoport nevében vizsgálóbizottság létrehozására az MSZP vagyonelszámolásának vizsgálatára. Megkérdezem Deutsch Tamás képviselőtársunkat, kíván-e szólni, indoklást tenni? Igen. Átadom a szót.
Felszólaló: Deutsch Tamás (Fidesz)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi