KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)

Full text search

KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)
KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Először is szeretném leszögezni a frakciónak azon véleményét, hogy nem szerencsés, hogy ha egy módosító javaslatot beterjesztő képviselőt más képviselőtársai azzal próbálnak zsarolni, hogy ezáltal obstruál és akadályozza a törvényhozás "normális" menetét, hiszen a probléma éppen abból fakad, hogy ez a menet egyáltalán nem tekinthető egyelőre normálisnak. Másfelől pedig szeretném felhívni MDF-es képviselőtársaim figyelmét, hogy az én módosító javaslatomhoz az ihlet, mint azt jeleztem, Szentágothai professzor módosító javaslatából származott.
Ügyrendi javaslatom már most a következő. A javaslatomat visszavonom, amennyiben a Kereszténydemokrata Néppárt eredeti javaslatát visszavonja, amihez képest benyújtott Szentágothai-féle módosítás természetesen értelmét veszti.
Világosan elmondtuk a vita során már többször - úgy látszik, ennek megértése nehézségeket támasztott -, hogy az alapjavaslattal egyetértünk, szellemével, a megoldásával szemben kritikáink vannak, de az elé nem óhajtunk akadályokat gördíteni.
Úgy látjuk továbbá - visszatérve még a zsarolás problémájára -, hogy nem mi voltunk azok, akik ilyen hosszú ideig akadályoztuk ennek a törvényjavaslatnak az elfogadását, nem mi terjesztettünk be időről időre módosító javaslatokat - ha jól emlékszem.
Végezetül: úgy látjuk tehát, hogy az eredeti javaslat, amelyet Dornbach Alajos képviselőtársunk eredetileg előterjesztett és azt az önkormányzati bizottság megtárgyalva elfogadott, ez a javaslat önmagában kezelhető, részünkre, ha nem is megnyugtató, de mindenesetre tolerálható, elfogadható. Tehát amennyiben ez a kereszténydemokrata javaslat nélkül a Ház elé kerül, azt mi megnyugvással fogadnánk. Úgy gondoljuk, külön kezelhető a két kérdés. Szeretnénk viszont arról a témáról és arról a javaslatról, amelyet a Kereszténydemokrata Néppárt képviselői benyújtottak, egy kicsit ennél többet elvi megközelítésből is vitatkozni, hiszen nem kis jelentőségű kérdésről van szó. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi