VONA FERENC, DR. (MDF)

Full text search

VONA FERENC, DR. (MDF)
VONA FERENC, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért kértem szót, mert engem is fejbe kólintott az a tegnap és ma hallott számadat, miszerint a tavalyit meghaladó mértékben, jelesül 13-szor annyi termőföldet értékesítettek a termelőszövetkezetek az eltelt öt hónap alatt, mint tavaly egész évben. Ez azért fáj nekem - mint régi képviselőnek -, mert benne voltam abban a négyes teamben, Tallóssy Frigyessel, Vassné Nyéki Ilonával és Cselőtei Jánossal már januárban azt javasoltuk, hogy a Parlament rendeljen el moratóriumot a termelőszövetkezeti földek eladását illetően. Hogy milyen nagy baj volt, hogy kisebbségben maradtunk, ennek a bizonyítékát most elénk tárták.
Ezért bátorkodom felhívni a tisztelt Parlament figyelmét arra, hogy ne tétovázzon, ne gondolkodjon jogtechnikai problémákon, nehogy a Torgyán József úr által elmondott hajó elmenjen. Szépen elmondta, ha túl sokat várunk és gondolkodunk a részleteken, akkor sajnos nem lesz majd miről dönteni az elkövetkezendő földtörvény kapcsán.
Azt hiszem, azzal teszünk jót, ha most jóváhagyjuk a törvényjavaslatot, és a részletek kimunkálása mellett elrendeljük a moratóriumot - azért is, mert a Rott Nándor által elmondottak igazak.
Sajnos átminősítéssel a termelőszövetkezetek több ezer forintért adják el a földeket üdülőterületenként, és Csáki szalmájaként bánik rengeteg tsz-vezető a szövetkezet vagyonával. Ezt csak egyféleképpen akadályozhatjuk meg, ha elrendeljük a Zsiros Géza által beterjesztett moratóriumot. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi