TÓTH SÁNDOR (KDNP) jegyző:

Full text search

TÓTH SÁNDOR (KDNP) jegyző:
TÓTH SÁNDOR (KDNP) jegyző: Elnök Úr! Képviselőtársaim! Felolvasom a házbizottság állásfoglalását az Országgyűlés tanácskozási rendjéről.
"Az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tisztségviselőinek és tagjainak megválasztásáról szóló 41/1990. számú országgyűlési határozat 3. pontja a házbizottság hatáskörébe utalta az Országgyűlés folyamatos működésének biztosítását. A házbizottság - élve ezzel a jogával - az Országgyűlés ülésezési rendjéről az alábbi állásfoglalást hozza:
1. Az Országgyűlés minden hét hétfői és keddi napján plenáris ülést tart. A tanácskozás 10 óra 30 perckor kezdődik, és általában 18 óráig tart.
2. Interpellációk és kérdések elmondására a keddi ülésnapon az ebédszünetet követően kerül sor.
3. Az Országgyűlés bizottságai üléseiket szükség szerint szerdai és csütörtöki napokon tartják. A plenáris ülés napján bizottsági ülés nem tartható. A bizottsági ülések a képviselők egyéb elfoglaltságai - például a frakciók ülései miatt - 10 óra 30 percnél korábban nem kezdődhetnek.
4. Az Országgyűlés és bizottságai pénteki napon nem üléseznek. E munkanap a képviselők parlamenten kívüli feladatainak elvégzésére szolgálnak.
5. A házbizottság a Házszabály 31. §-ának (2) bekezdése alkalmazását illetően úgy foglal állást, hogy az e rendelkezés értelmében benyújtott javaslatot a következő ülésnap napirendjére kell tűzni. Ez azt a legközelebbi napot jelenti, melyen az Országgyűlés a javaslat bizottsági előkészítése után ülésezik."

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi