SALAMON LÁSZLÓ, DR.:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR.:
SALAMON LÁSZLÓ, DR.: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőház! Rövid leszek, ezért azzal a lehetőséggel élek, hogy a helyemről mondjam el a választ. Tulajdonképpen Bod Péter Ákos, illetőleg Katona Tamás felszólalása, az érdemi kérdéseket illetően, gyakorlatilag felment részletes válaszadás alól, talán egyetlen egy kérdést érintenék nagyon röviden, a pénzügyminisztériummal kapcsolatos kérdést. Utalok arra, hogy a Demokrata Fórum koncepcionális elképzelése szerint itt egy gazdasági jellegű, idézőjelben tessék érteni, "csúcsminisztériumról" lenne szó, nagyjában, egészében nyugat-európai, francia mintának megfelelőn.
Úgy gondolom, hogyha utalok arra, hogy kormányzati elképzelés a pénzügyminisztériumon belül költségvetési hivatal felállítása, ez a hangsúlyozott aggodalmakat jórészt oldani fogja tudni.
A megemlített különböző problémák között még nagyon röviden a Magyar Nemzeti Bank kérdésére kell hogy utaljak, és ennek kapcsán arra, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége közti politikai megállapodás keretében a Magyar Nemzeti Bank helyzete is érintve van és a nagy alkotmányterv-csomagban szerepel. A Nemzeti Bank jogállására és státusára nézve, a legalapvetőbb szabályait illetően alkotmányos jogszabályok kerülnek a két párt szándéka szerint majd megalkotásra, ami a Nemzeti Bank státusát is megfelelően rögzíteni fogja.
További részletekbe mint arra utaltam, nem kívánok bocsátkozni, mert képviselőtársaim megválaszolták.
Befejezőleg ismételten kérem, hogy a törvényjavaslatot a tisztelt Ház fogadja el, és emelje törvényerőre. Köszönöm a figyelmet.
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi