DRAGON PÁL:

Full text search

DRAGON PÁL:
DRAGON PÁL: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Tulajdonképpen interpellációt kívántam benyújtani, de most, ahogy a bejelentések elindultak, úgy gondolom, hogy mégis jobb, hogyha ezzel az üggyel haladunk, és most teszem meg a bejelentésemet.
A békés átmenetről van szó. Ahogy a leköszönő kormány és mi is, a pártok, folyamatosan mindig a békés átmenet mellett törtünk lándzsát és ez a folyamat pozitívan haladt is, itt vagyunk, az új Parlament megalakult. Középszinten azonban, bizonyos hivatalokban, vállalatoknál és a tsz-ek vezetésénél nem látjuk, hogy ez így menne. Bejelentések érkeznek hozzánk a Független Kisgazdapárthoz az ország különböző területeiről, hogy a tsz-ek erőszakosan befolyásolják a dolgozóikat. Olyan értelemben, hogy konkrét példát említsek, a kósdi tsz-tagok saját földjüket birtokba kívánták venni, a földtörvénynek az ide vonatkozó tétele alapján bevetették, a fóti tsz azonban kivonult és ki akarja szántani a vetéseiket. Most még megakadályozták a gazdák, hogy ez ne történjen meg.
Számos más példákat is tudunk felhozni, ahol kiváló szakembereket elbocsátottak tsz-ek a munkahelyükről, mert az átalakulási folyamatokat sürgették.
Az a javaslatom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy hozzunk ezek ellen az állampolgárokat, állampolgárok életét megnehezítő körülmények ellen határozatokat, lépéseket, ezeknek a munkahelyi vezetőknek hívjuk fel a figyelmét arra, hogy ne veszélyeztessék a békés átmenetet, hiszen az állampolgárok, az emberek türelme egyre inkább fogytán van. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi