GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Full text search

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést kérek a soronkívüliségért, azonban az általam elsőrendűen képviselt parasztságot olyan dolgok izgatják - hovatovább lázítják -, amelyeknek orvoslása nem várhat a rendszeres és módszeres feldolgozásig.
A problémákat három gondolatkörre csoportosítanám.
Először: a parasztság törvénytelenül elkobzott és közösbe kényszerített vagyonának elherdálása az átalakulási törvény segítségével.
Másodszor: a kíméletlen erdőirtás.
Harmadszor: a volt községi, illetőleg közbirtokossági legelőkkel, illetőleg ezek tulajdonával való visszaélés.
Tekintettel arra, hogy mindhárom kérdéscsoport igen közel áll ahhoz, hogy kezelhetetlenné váljon, megítélésem szerint elkerülhetetlen, hogy az Országgyűlés a tapasztalt gátlástalanságoknak véget vessen.
Javaslom: minden mezőgazdasági területű, rendeltetésű földterület kereskedelmi forgalmának felfüggesztését a tulajdoni viszonyok törvényes rendezéséig. Az erdőknél: a tartamos, hosszú távú nemzeti érdekeket is figyelembe vevő erdőgazdálkodás betartatása. A legelők tárgyában: a volt községi és közbirtokossági legelők, amelyek az 1976. évi 34. sz. tvr.-tel térítés nélkül tsz tulajdonba kerültek, azonnal kerüljenek vissza eredeti tulajdonosaik használatába. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Nagy taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi