ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mindezek nyomán javaslatot teszek az országgyűlés tárgysorozatára. A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk. Az alapjavaslat a 907-es számon található. Ezt követi a helyi adókról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárása. Az 557-es számú javaslatról van szó. Ezt az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat – lásd az 1090-es számot – megtárgyalása követi. Ezután kerül sor az általános forgalmi adóról szóló 1989. évi XL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat – lásd a 769-es számot – részletes vitája, majd a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitája – lásd a 768-as számon –, majd a társadalombiztosításról szóló, az előbb említett 1975. évi II. törvény módosításáról szóló javaslat új változatának megtárgyalása – lásd majd az 1140-es számot –, ezután létre kívánjuk hozni a társadalmi szervek költségvetési támogatását elbíráló ideiglenes bizottságot, majd a tárgysorozatra kerül az interpellációk és kérdések holnap reggel ismertetendő sora.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal előtt szíves emlékezetükbe kívánom idézni, hogy korábbi döntésünknek megfelelően, ha bármely képviselőcsoport vagy a költségvetési bizottság indítványozza, akkor a 3 adótörvény-javaslat, illetőleg a külföldiek befektetéseiről szóló törvényjavaslat általános vitája újból megnyílhat. A házbizottság határozatának megfelelően ilyen bejelentést a frakcióvezetők, illetve a költségvetési bizottság elnöke tehet. Ebben az esetben kerülhet sor a most ismertetésre nem került törvényjavaslatok tárgyalására is.
Kérem, számítsanak arra, hogy esetlegesen holnap este az általános forgalmi adó módosításáról szóló törvényjavaslat ügyében határozathozatal, szavazás is történhet.
Mindezek figyelembevételével kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatot. Kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 274 szavazattal 4 tartózkodás mellett a tárgysorozatra tett javaslatomat elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi