TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Igen tisztelt Elnök Úr, igen tisztelt Ház! Salamon László távollétében, mint az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság alelnöke kívánok Palotás János képviselőtársunk megjegyzéseire reagálni, és felhívni a figyelmét arra, hogy ez az állandó bizottság a Parlament főbizottsága. (Közbeszólások: Nem igaz!)
Nem ezt a nevet viseli ugyan, de egyértelmű, hogy a funkcióját tekintve annak kell lennie. Ez a nyugati parlamenti rendszerekben egy megszokott, elfogadott konstrukció. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem, amelyre igen nyomatékosan felhívnám Palotás képviselőtársam, és a nemtetszésüket nyilvánító egyes képviselők figyelmét, hogy a mi bizottságunk volt olyan körültekintő, hogy a költségvetési törvény megtárgyalása kezdetén arra az álláspontra helyezkedett, hogy semmilyen pénzügyi, szakmai kérdésbe nem szólunk bele. Az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság működése a költségvetési törvény vizsgálata kapcsán egyedül és kizárólag jogi kérdésekre irányul, és minden egyes kérdésnél elbíráljuk, hogy jogi kérdésről van-e szó, vagy sem.
Ezért azt kell, hogy mondjam, Palotás János képviselőtársam nyitott ajtókat döngetett. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi