SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:

Full text search

SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:
SIKLÓS CSABA közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a karácsonyi ajándékot. (Derültség.) Az 1980-ban megépített, a helyi tanács jóváhagyásával és tulajdonképpen az ott élők összefogásával megépített adótornyot.
Lehetőség, műszaki lehetőség a torony áthelyezésére van, pénzügyi akadálya van ennek mindössze; a jelenlegi költségszámítások szerint mintegy 10 millió forintot igényelne. Bár azt hiszem, hogy az áhítatot nem az egymás mellett lévősége szabja meg tulajdonképpen a két létesítménynek, a keresztnek és a televízió-adótoronynak.
A másik része a kérdésnek, hogy van-e akadálya annak, hogy a jövőben ilyesmire ne kerüljön sor. Határozottan állíthatom, hogy van, mint ahogy ilyen jellegű építkezésekre csak abban az esetben kerülhet sor, hogyha a közigazgatási bejáráson a helyi önkormányzat is és az építési hatóságok is az engedélyt megadják erre. Bízom abban, hogy ilyen esetben a jövőben nem kerül sor engedély kiadására, és hogy ebben már változás következett be, jó példa is van, mert a közelmúltban üzembe helyezett vasvári, vagy más néven hegyhátsági tévéállomás kialakításánál már a vasi táj jellegéhez illeszkedő épületet hoztak létre. A jó példa megvan, remélem, hogy nem egy kezdet volt, hanem a folytatása is ilyen lesz. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi