ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Akkor megismétlem. Egyértelműen támogatja. Ezek szerint tehát a javaslatot az alkotmányügyi bizottság és a kulturális bizottság támogatja, a gazdasági, valamint a költségvetési, illetőleg a szociális bizottság nem támogatja. Miniszter aszszony nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 145 "igen" szavazattal, 94 ellenszavazattal és 21 tartózkodással elfogadta. Szeretném megjegyezni, hogy a kulturális bizottság jelentése egy kicsit későn jött, ezért kérem Nádori képviselő urat, amikor szükségesnek tartja, jelezze előre, hogy mi a kulturális bizottság véleménye.
A jelentés 20. és 21. pontja alternatív megoldást kínál arra, hogy a súlyosan fogyatékos magánszemély milyen adókedvezményben részesüljön. Dr. Szigeti György képviselő az összjövedelem 1,5%-a, de legalább 1000 forintnyi összeg levonását kezdeményezi, míg Varga Mihály havi 2000 forint levonási lehetőséget javasol. Az eredeti javaslatban 1000 forint szerepel. Képviselőtársaim döntsék el, hogy melyik megoldást támogatják. Először Varga Mihály javaslatát teszem fel szavazásra a 21. pont szerint. A gazdasági és a szociális bizottság támogatja, az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság nem támogatja. Miniszter asszony? (Botos Katalin: Nem.) Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, hogy támogatja-e a módosító javaslatot. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 183 "igen" szavazattal, 44 ellenszavazattal és 34 tartózkodással elfogadta.
A 22. pontban foglalt javaslatát dr. Szájer József visszavonta.
A 23. és a 24. pontban alternatív javaslatok találhatók arra vonatkozóan, hogy a szakszervezeti tagdíj milyen mértékben legyen levonható az adóalapból. Kósáné dr. Kovács Magda és Szili Sándor álláspontja szerint összeghatár nélkül, de csak egy szervezet figyelembevételével. A gazdasági bizottság álláspontja szerint havonta 300 forintig, míg az eredeti javaslatban 150 forint szerepel. Ismét képviselő társaim döntsék el, hogy melyik megoldást választják, illetve támogatják. Most Kósáné dr. Kovács Magda és Szili Sándor javaslatát teszem fel szavazásra a 23. pont szerint.
A javaslatot a szociális bizottság támogatja, a költségvetési, az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem miniszter asszony véleményét. (Botos Katalin: Nem.) Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 "igen" szavazattal, 170 ellenszavazattal és 28 tartózkodással elvetette.
Szigeti György képviselőtársunk kér szót.
Felszólaló: Dr. Szigeti György (SZDSZ)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi