ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Túl vagyunk ezen, de minden képviselőnek lehetősége van – a sorrendtől függetlenül is – mérlegelni, hogy melyik módosító javaslatot fogadja el. Itt tehát tulajdonképpen nem történt hiba, de a logikai sorrend általában mindig úgy történik, hogy a nagyobb összeget szavaztatjuk meg először. Ehhez tehát már nem tudunk visszatérni. Az Országgyűlés döntött.
Tisztelt Országgyűlés! Mint említettem, Szájer József a 22. pontban foglalt javaslatát visszavonta. Eljutottunk a 23. és 24. pontig. Ezt az Országgyűlés úgy szavazta meg, hogy Kósáné dr. Kovács Magda és Szili Sándor javaslatát a 23. pont szerint (nem, nem!) nem fogadta el, de szavazott az Országgyűlés: 63 "igen", 170 "nem" szavazattal, 28 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a gazdasági bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 24. pont szerint. Kérdezem miniszter asszonyt, hogy egyetért-e a javaslattal. (Botos Katalin: Elfogadom.) Elfogadja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 "igen", 64 ellenszavazattal és 19 tartózkodással elfogadta.
A 25. pontban a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 18. §-ának a törvény 34. §-a (1) bekezdése új pontjával történő kiegészítését javasolja. Lényege: a befizetett helyi adó az adóalapból legyen levonható. Képviselőtársaim bizonyára észlelték, hogy a 29. pontban Kuncze Gábor hasonló tárgyú javaslata szerepel. A képviselő úr jelezte, hogy e javaslatát visszavonja.
A javaslatot az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem miniszter asszonyt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi