ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 "igen" szavazat, 127 ellenszavazat és 25 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 5. számú melléklete 1. pontjának, a törvény 9. számú melléklete 7/a pontjára vonatkozó részét. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 190 "igen" szavazattal, 17 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 44., 45., 46., 47. és 48. pontjai egyaránt a környezetvédelmi beruházások adókedvezményére vonatkoznak. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a 47. pontra vonatkozó korrigált szöveget az 1319. számú jelentésben találják meg.
Ismertetem a szavazás sorrendjét. Először a 48. pontban az elhagyni kívánt részről döntünk, ami az adóalanyi kört terjeszti ki. Ezt követően a 44., a 47. és 48. pontban szereplő, a kedvezményt 20%-ról 30%-ra felemelni szándékozó javaslatról szavazunk. Utána a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos bekezdésről döntünk a 45. és 47. pontban megfogalmazott alternatív javaslatok alapján. Úgyszintén alternatívának tekintendő a légszennyező anyagokkal kapcsolatos bekezdésre vonatkozóan a 45. és 47. pontban foglalt javaslat, amelyről döntünk. Végül a 44., 45. és 46. pontban leírt, a tárgyi kört kiterjeszteni szándékozó javaslatokban foglalunk állást. A 48. pontban dr. Kiss Róbert javasolja, hogy ne csak korábban kárt okozó, e tevékenységét korrigáló lehessen adóalany.
Kérdezem miniszter asszonyt, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi