JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:

Full text search

JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter:
JESZENSZKY GÉZA, DR. külügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Valóban nem azzal jöttem a mai ülésre, hogy itt a külpolitikát érintő kérdések lesznek, de Pető Ivánnal – régi barátommal és kollégámmal – éppen arról beszéltünk, hogy az előzőleg fölszólaló Orbán Viktor előtt hozzászóló képviselő milyen választ kaphatna vagy igényelne a magyar külpolitika részéről.
Én Borz Miklós képviselő úrnak a magyar honvédelem fontosságát méltató vagy amellett érvelő felszólalását helyesléssel hallgattam. Azonban meg kell mondanom, hogy a helyzetértékeléssel a külpolitika vonatkozásában és személyesen magam nem értek egyet. Konkrétan egy kitételt tartok – mondjuk – választ igénylőnek, ez az ellenségképet felidéző. Itt azt hiszem, fontos – Európa Tanács-beli tagságunk birtokában is – kijelenteni, hogy Magyarország nem érzi azt, hogy ellenségek veszik körül.
Minden állam ki van téve annak a veszélynek – pláne ilyen történelmi viharzónában élő ország, mint a mienk –, hogy ellenséges érzületek, ellenséges pártok és személyek esetleg nagyobb befolyásra tudnak szert tenni, mint ahogy ma ezt látjuk, azonban ezt a kategorikus kijelentést magam sem tartom helyesnek, s azt hiszem, le kell szögezni, hogy a Kormány és a Külügyminisztérium álláspontja külpolitikájában nem az, hogy ellenségek vesznek bennünket körül. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi