ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 "igen" szavazattal, 232 ellenszavazattal és 15 tartózkodással elvetette.
Kérdezem ezek után az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 4. §-ának c) pontját. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot, az Országgyűlés a törvényjavaslat 4. §-ának c) pontját 175 "igen" szavazattal, 26 ellenszavazattal és 67 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 12. és 13. pontja alternatív javaslatokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat rendeletével milyen adó bevezetésére legyen jogosult.
A 12. pontban dr. Török Ferenc a telekadóra és a helyi iparűzési adóra kívánja szűkíteni a kört.
A 13. pontban az alkotmányügyi bizottság a megjegyzésben szereplő indokok miatt vitatható döntésével vagyoni típusú, illetve kommunális jellegű adó, valamint helyi iparűzési adó bevezetését javasolja.
Dr. Török Ferenc javaslatáról úgy tudunk dönteni, ha szavazunk a jelentés 32., illetve 64. pontjában szereplő javaslatokról, amelyek a kihagyni kívánt adónemek részletes szabályainak törlését tartalmazzák.
Szavazásra teszem fel tehát a jelentés 32. pontjában a törvényjavaslat 2. fejezet első címének elhagyására vonatkozó javaslatot.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása esetén a jelentés 21. és 22. oldalán részletezett változásokra figyelemmel kell lennünk. Az említett javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem miniszter asszonyt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi