ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 "igen" szavazattal, ugyanannyi ellenszavazattal, 10 tartózkodással nem fogadta el.
Kérdezem ezek után az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 9. paragrafusának (2) bekezdését. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a törvényjavaslat 9. paragrafusának (2) bekezdését 164 "igen" szavazattal, 19 ellenszavazattal és 70 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 34., 35. és 36. pontja alternatív megoldást kíván az építményadó alanyára vonatkozóan. Deák Sándor álláspontja szerint legyen adóalany az építmény kezelője is, illetőleg az építmény vagyoni értékű joggal történt megterhelése csak a magánszemély tulajdonában álló építmény esetében legyen érvényes.
Dr. Lukács Tamás javaslata szerint legyen adóalany az építmény bérlője is, ha a bérlemény az önkormányzat tulajdonában van.
Az alkotmányügyi bizottság véleménye szerint a tulajdonos és a vagyoni értékű jog jogosultja megállapodásának hiányában a vagyoni jog jogosultja legyen az adó alanya. Kicsit bonyolult legalábbis.
Először Deák Sándor javaslatát teszem fel szavazásra, a 34. pont szerint.
A jelentés normaszövegéből leírási hiba miatt kimaradt egy rész, ezt szeretném korrigálni. A második mondat közepétől a helyes szöveg: "Vagyoni értékű jog terheli a tulajdonost és a vagyoni értékű jog gyakorlására jogosult személyt".
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem miniszter asszonyt.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi