SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Full text search

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Képviselőtársaim! Egy rövid elnökségi megbeszélésen megpróbáltuk a racionális időbeosztást kialakítani. Ma 1/2 9-ig tartjuk a költségvetés részletes vitáját folytatólagosan. Holnap 10 órakor, tekintettel a felszólalni akarók nagy számára – ide még visszatérek –, ezzel fogjuk folytatni.
A holnapi napon megtárgyaljuk a Szakképzési Alapról szóló törvényjavaslatot, és határozatot hozunk. Megtárgyaljuk a Központi Műszaki Fejlesztési Alapról szóló törvényjavaslatot, és határozatot hozunk. Megtárgyaljuk a vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslatot, és határozatot hozunk. Döntünk bizottsági személyi ügyben.
És utána a frakciók – ez már délután lesz nyilvánvalóvan – időt kapnak, hogy a bizottsági jelentéseket áttanulmányozva felkészüljenek a költségvetési szavazásra, illetve a személyi adóval kapcsolatban fennmaradt két pont megszavazására.
Ismeretünk szerint a hiányzó legfontosabb bizottsági jelentés még ma késő este elkészül. Tehát bizton lehet számítani arra, hogy ez holnap a frakciók kezébe kerül. És vasárnap reggel 9 órától egymást váltó elnökök lebonyolítják az Önök részvételével a teljes szavazást. (Derültség.)
Kérem szépen, ez az egyetlen reális ütemezés, amiben biztosítani lehet, hogy a frakciók föl tudnak készülni a szavazásra, és ha minden jól megy, akkor vasárnap kora délután befejezzük az egész hadműveletet.
Most két dologra szeretném fölhívni a figyelmüket.
Egyrészt pillanatnyilag 16-an kértek még szót a részletes vitában. Meggondolandó, hogy nem lehetne-e számos felszólalót felkérni arra eredménnyel, hogy lépjenek vissza. Mindenki vessen számot azzal, hogy valóban olyan fontos-e a felszólalása.
A másik – ez csak captatio benevolentiae, ez nem kötelező (derültség, taps) –, a másik: hasonló módon nagyon megkönnyítené a munkát, annak több fázisát, hogyha a módosító javaslatokat a benyújtók megritkítanák. Kérem, tegyenek meg mindent ennek érdekében is. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi