ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): A levél a következőképpen hangzik.
"Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Kedves Barátaim! Engedjétek meg, hogy a hivatalostól eltérő módon szóljak hozzátok. Talán ismeretes, hogy az az orvoskontingens, melynek kiküldését a Perzsa (Arab) öböl térségébe a zárt ülésen hosszú vita után megszavaztuk, a mai napon elment." – A levél tegnapi keltezésű.
"Úgy éreztem, hogy mint a demokratikusan megválasztott Országgyűlés egyik orvosképviselője, erkölcsi kötelességem csatlakozni hozzájuk, jó vagy rossz sorsukban osztozni. Szeretném, ha ez a csoport, amely most küldetést teljesít, érezné, hogy a sorsukat szavazással eldöntők egyike a jelenlétével kívánja kimutatni az értük érzett felelősséget. Szeretném, ha a képviselőket megválasztó honfitársaim éreznék, hogy munkánkat a Parlamentben felelősséggel látjuk el. Szeretném, ha a zsarnokság ellen fellépő nemzetek érzékelnék, hogy a jelképes és kis létszámú humanitárius küldetésüket rendkívül fontosnak tartjuk.
Kedves Barátaim! Legyetek biztosak abban, hogy ez a csoport az elvárásoknak megfelelően a Magyar Köztársaság által rájuk ruházott megbízatást az ország érdekében híven fogja teljesíteni. Kívánjatok nekünk mielőbbi szerencsés visszatérést.
A viszontlátás reményében búcsúzom, eredményes, jó munkát kívánok: dr. Ternák Gábor (MDF) . Eddig szól a levél. (Általános taps.) Köszönöm figyelmüket. Most Gyarmati Dezsőnek adom meg a szót, aki ugyancsak napirend előtti felszólalásra kért lehetőséget. Tessék!
Napirend előtti felszólaló: Gyarmati Dezső (MDF)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi