ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 "igen" szavazattal, 214 ellenszavazattal 10 tartózkodás mellett elvetette.
Kérdezem ezért az Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 1. §-ának a törvény 1. § (5) bekezdésére vonatkozó részét. Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a törvényjavaslat vonatkozó részét 235 "igen" szavazattal, 4 ellenszavazattal 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 3. pontjában a szociális bizottság javaslatának első mondata második része, valamint az 5. pontban dr. Mihály Zoltán módosító javaslata alternatívát tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az intézetben elhelyezett személy után kaphasson-e a szülő családi pótlékot.
A szociális bizottság álláspontja szerint abban az esetben legyen jogosult az intézmény a családi pótlékra, ha ez ellen az egyébként jogosult személy nem tiltakozik.
Mihály Zoltán azt javasolja, hogy a szülő semmilyen körülmények között ne kaphasson intézetben elhelyezett gyermeke után családi pótlékot.
Miután az alternatívák kérdésében döntünk, majd szavazunk a bizottság módosító javaslatának további részéről, ezt követően a jelentés 4. pontjában Mádi László által megfogalmazott módosító javaslatról döntünk.
Először tehát dr. Mihály Zoltán javaslatát teszem fel szavazásra az 5. pont szerint. A szociális és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja a javaslatot. Kérdezem miniszter urat.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi