BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter:
BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretnék reagálni arra, amit az előbb hallottunk; nem azért, mintha a Ház ennek a tisztázására rászorulna, inkább azért, hogy ne maradjanak szó nélkül a kormányzat részéről az előbb elhangzott szavak. Szeretnék aláhúzni úgy is, mint az elmúlt évben a pénzügyminisztert helyettesítő államtitkár és mint a Kormány jelenlegi tagja, hogy azokat a feltételezéseket, miszerint a Kormány nem felelősséggel viselkednék a központi adósságok kérdésében, ebben a minőségemben is visszautasítom.
Szeretném tisztázni az ország közvéleménye, a Parlament előtt – amit, azt hiszem, hogy többségében nem kell tisztázni –, hogy a Kormány teljes mértékben tudja, hogy a jelenleg fennálló adósságokat – ez az egy pont, amelyben egyetértek az előttem szóló képviselőtársammal – az előző kormányok által felvett hitelek örökségeként kénytelenek vagyunk vinni magunkkal, de azt is tudjuk, hogy egy, a polgárjog alapján megkötött államközi szerződés megszegésének, egyoldalú felmondásának következményei vannak. Semmiképpen nem kívánunk a Fidel Castró-i útra lépni, nem kívánjuk magunkat hasonlítani nálunk sokkal nehezebb helyzetben levő országokhoz, amelyek kényszerűségből választották ezt az utat. Amíg van számunkra olyan út, amely nagyon kellemetlen, nagyon fájdalmas – végtelenül együttérzek azokkal, akik ennek a terhét a vállukon kell hogy cipeljék, ismétlem, úgy, mint a múlt örökségét –, mégis ez az út az, amely azzal a reménnyel kecsegtet, hogy el tudunk futni a nehézségek elől, ki tudunk menekülni ebből a nehéz helyzetből, amelyben vagyunk. Ha ugyanis nem ezt tennők, sokkal nagyobb teher hárulna a magyar lakosságra.
Az e szakterületekhez való hozzáértésem alapján bátorkodom Önöknek kijelenteni, felmérve ezeket a nehézségeket választotta a kormányzat azt az utat, amelyet eddigi politikájában választott. Készséggel rendelkezésére állunk mindenkinek. Minden képviselőtársunknak megvan a módja arra, hogy felkérjen szakértőket, akiknek a szakvéleménye alapján képviselőtársaim mindenkor meg tudják formálni véleményüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi