PETŐ IVÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

PETŐ IVÁN, DR. (SZDSZ)
PETŐ IVÁN, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem ismételve az előttem szólókat és nem belekezdve a földtörvény vagy a kártalanítási törvény érdemi vitájába, ami ebben a pillanatban nem aktuális, szeretnék frakciónk nevében néhány megjegyzést tenni.
Az első megjegyzésem – ez talán még nem hangzott el –, hogy nem ez az első eset, amikor Torgyán József képviselőtársunk úgy beszél a Parlamentben, mintha valami ellen tiltakozna, és közben ugyanabban a kérdésben a szavazógombot más értelemben nyomja meg. (Taps.) A költségvetési törvényt mindenki lelkiismerete szerint szavazta meg, feltehetően mindannyian számoltunk a következményekkel, ami a költségvetésből következik. Az én erkölcsi érzékemmel – és azt gondolom, hogy frakciónk nagyobb részének erkölcsi érzékével – nem egyeztethető össze az, hogy valaki megszavazza a költségvetési törvényt, és utána annak közvetlen következményei ellen már két hónap múlva tiltakozik.
A második megjegyzésem az – megint csak nem érintve a földtörvény érdemi részét –, hogy úgy emlékszem, amikor Magyar Bálint képviselőtársam még a nyáron interpellációt intézett a földművelésügyi miniszterhez földtörvény ügyben, akkor éppen a Kisgazdapárt tagjai hangoskodtak és türelmetlenkedtek, hogy minek ez ügyben interpellálni.
A harmadik megjegyzésem pedig az, hogy a mi frakciónk – ugyancsak erkölcsi érzéke – szerint nem lehet kormánypárti képviselőként és különösen kormánypárti frakcióvezetőként ilyen beszédet következmények nélkül elmondani. A mi politikai logikánk szerint, ha valaki ilyen beszédet mond a Parlamentben kormánypárti frakcióvezetőként, akkor ennek a beszédnek lenne egy következő lépése, amely valamilyen politikai következtetést is levon a beszédből. (Taps.) Nem ez az első eset, hogy ez nem hangzik el. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps.)
(Iván Géza közbeszólása: Ez már személyeskedés!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi