SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP)

Full text search

SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP)
SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP) Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Talán tudják, emlékeznek rá, hogy a szocialista frakció képviselői nem feltétlenül szoktak minden alkalommal reagálni, válaszolni Torgyán József felszólalásaira. Nem szoktuk elhamarkodni az ilyenfajta jelentkezésünket. Most azonban úgy látom, hogy feltétlenül szükséges, hogy reagáljunk erre, méghozzá abban a szellemben, ahogyan a FIDESZ frakciójának vezetője is tette.
Először is maga dr. Torgyán József említette, mintha az a látszat keletkeznék az országban, hogy a Kisgazdapárt képviselői, tagjai bujtogatnák a népet bizonyos anarchiára, törvénytelen lépésekre. Valóban ez a látszat. Ezen mi megütköztünk, mert úgy gondoljuk, hogy a Kisgazdapárt nem képes a népet felbújtani ezekben a kérdésekben, de "részeredményeket" elérhet.
Úgy gondoljuk, sőt meggyőződésünk, hogy mi egy demokratikusan választott Országgyűlésben vagyunk. Rendkívüli módon, fölöttébb csodálkozunk azon, ha egy kormánypárt képviselői biztatják ilyen törvénytelen lépésekre az embereket. Mi is úgy gondoljuk, hogy az alkotmányossághoz ragaszkodnunk kell. A földkérdés, a tulajdonviszonyok rendezése csak törvényes úton járható. Ez a mi határozott véleményünk. Még annyit: a kormánypártoknak és a demokratikusan választott képviselőknek kötelességük is, hogy az alkotmányosság felett őrködjenek.
Végül a levelekre visszatérve: lehet, hogy dr. Torgyán Józsefnek már hatalmas levéltára van, ha jól emlékszem, tizenötezer levélről szólt, nekünk ennyi nincs, de több száz levél hozzánk is befut, ezeket értékeljük. Mi is tudjuk, hogy sok megoldásra váró kérdés van még ebben az országban. Ezt törvényes úton, a demokrácia szellemében kell megvalósítanunk. Köszönöm a figyelmüket. (Nagy taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi