ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Természetesen. Ezért határozat volt, különben megismételném, mert legalább hatan utána foglalták el a helyüket, de szükségtelen. (Mozgás.)
Tisztelt Országgyűlés! A külügyi bizottság ma önálló indítványt nyújtott be, amely indítványban kezdeményezi, hogy Vilniusban, illetőleg Budapesten állítsanak fel magyar–balti parlamentközi irodákat. A képviselő hölgyek és urak megkapták az indítványt a szünetben, 1575-ös számon.
A bizottság a határozati javaslat sürgős tárgyalását kéri.
A Házszabály 28. § (3) bekezdése értelmében a bizottság önálló indítványát az Országgyűlés köteles megtárgyalni, a sürgősség kérdésében pedig a 131. § értelmében vita nélkül határoz. Amennyiben az Országgyűlés elfogadja az önálló indítvány sürgős tárgyalását, abban az esetben a Házszabálynak megfelelően a következő ülésnapon, vagyis hétfőn fogunk érdemben tárgyalni és dönteni az indítványról.
Határozathozatal
Mindezek alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a külügyi bizottság önálló indítványának sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az 5 államtitkári szavazatra is figyelemmel az Országgyűlés 186 "igen" szavazattal 5 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett elrendelte a javaslat sürgős tárgyalását.
Az önálló indítványt a jogi kérdések megtárgyalása végett kiadom az alkotmányügyi bizottságnak azzal, hogy hétfőig a bizottsági jelentést terjesszék az Országgyűlés elé.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi