BALOGH JÁNOS (SZDSZ)

Full text search

BALOGH JÁNOS (SZDSZ)
BALOGH JÁNOS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Eddig jogi érvelést hallgattunk meg, engedje meg a tisztelt Ház, hogy ezt a kérdést az állampolgár, az egyszerű választópolgár szemszögéből nézzük. Magyarországon nincs olyan törvény hatályban – úgy tudom –, ami engem arra kényszerít, hogy elmenjek szavazni, tehát nem lehet rászorítani arra, hogy éljek a jogaimmal.
Én, mint országgyűlési képviselő, aki 13 jelölt közül jutottam be két forduló után, azt tudom mondani, hogy nem attól lettem legitim vagy legitimebb, hogy 12-en vagy 12 ezren, avagy 43 ezren választottak, hanem úgy érzem, hogy egy képviselő attól lesz hiteles, ahogy képviseli a választópolgárait. Ehhez nem feltétlenül szükséges 50-55, 15 vagy 25%-os részvételi arány egy fordulóban.
A másik: ha demokráciában élünk – márpedig mindenki azt mondja, hogy abban szeretnénk élni –, egyetlenegy állampolgárt nem lehet kényszeríteni arra, hogy akaratán túl – ha nem tudják meggyőzni azok a politikai erők – részt vegyen egy szavazáson. Nem létszám kérdése ez, ezért Hack Péter képviselőtársam előterjesztését javaslom elfogadni. Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi