GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Full text search

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak néhány gondolat. Az egyik, amely kivédhetetlenül egy zsákutcába visz bennünket: a tulajdon kérdése, amely itt most közszájon forog. Ha nem ismertük volna az előzményeket, akkor úgy tűnne, mintha egy állami vagyon újrafelosztásán vitatkoznánk. Én elfogadom Iványi Géza képviselő úr véleményét, azonban helyt kell adni Borz Miklós képviselőtársam észrevételének, hogy most ezt tárgyaljuk, és ezt tegyük rendbe, és legyen egy későbbi alkalom, amikor arról a témáról döntenénk, vitatkoznánk.
A másik pedig, és ez az általános vitában is nagyon súlyosan esett latba, és visszakapcsoltunk újfent oda: az egyházak és az önkormányzatok vitája, illetőleg ezeknek a szembeállítása. Megítélésem szerint rossz úton járunk, hiszen példálózhatnék: szomszéd falumban négy egyházi iskola működött hajdanában, és ezeknek költségvetésével, gondjaival, bajaival a képviselőtestület egyáltalán nem foglalkozott. Tudomása sem volt róla.
Úgy gondolom, hogy a továbbiakban egy település mennél gazdagabb lesz intézményrendszerében, csoportosulásaiban, ezek mind egyes individumoknak az összességét fogják hozni, melyek kivédhetetlenül azt az önkormányzatot teszik gazdagabbá és munkájában segítőbbé. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi