ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem az országgyűlést, elfogadja-e a sürgős tárgyalásba vételre irányuló javaslatot. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 4 államtitkári szavazattal 367 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalásba vételt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A kivételes és sürgős eljárással tárgyalásba vett javaslatot a Magyarországon tartózkodó szovjet csapatok általi kártétellel kapcsolatban a Házszabály 49/C §-ának (1) bekezdése alapján kiadom az alkotmányügyi bizottságnak, amelyet a törvényjavaslat vitájának lefolytatására ezennel kijelölök.
Tisztelt Országgyűlés! Az ülést megelőzően kapták kézhez képviselőtársaim a befektetési alapokról szóló törvényjavaslatot a 2696-os számon. Kormányunk kérte a törvényjavaslat kivételes és sürgős tárgyalásban történő megtárgyalását. Annak érdekében, hogy képviselőtársaim az előterjesztést megismerhessék, a törvényjavaslat tárgyalási rendjéről holnapi ülésnapunk kezdetén fogunk határozni.
Bejelentem, hogy a Kormány benyújtotta, és képviselőtársaim várhatóan holnap kézhez kapják a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatot, valamint a Magyar Nemzeti Bank alapszabályának tervezetét, a Magyar Köztársaság Alkotmánya 32/D §-ának hatályba lépéséről szóló törvényjavaslatot. E javaslatok tárgyalási rendjéről is a holnapi ülésnap kezdetén döntünk.
Bejelentem, hogy a Kormány az Országgyűlés őszi ülésszakán történő megtárgyalásra benyújtotta a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatát a 2524-es számon.
Bejelentem továbbá, hogy Grezsa Ferenc képviselőtársunk a Magyar Demokrata Fórum részéről önálló indítványt nyújtott be a baleseti járadékok emelésére a 2659-es számon.
Ugyancsak bejelentem, hogy Kósáné Kovács Magda és Filló Pál képviselőtársaim a Magyar Szocialista Párt részéről együttes önálló indítványt nyújtottak be munkaügyi érdekképviseleti bizottság felállítására a 2701-es számon.
Mindkét önálló indítvány napirendre tűzéséről őszi ülésszakunk első ülésnapján határozhatunk.
Tisztelt Országgyűlés! Felkérem jegyző képviselőtársamat, Szabó Lajost, hogy ismertesse a szükséges aláírásokkal benyújtott interpellációk és kérdések tárgyát. Tessék!
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Dr. Szabó Lajos jegyző

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi