ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ):

Full text search

ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ):
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden, két percben szeretném leszögezni a FIDESZ-frakció álláspontját a ma délelőtti vitában. Elöljáróban hadd jegyezzem meg azonban, hogy nagyon nagy örömmel hallottuk Pető Iván hozzászólását, az SZDSZ frakcióvezetője megjegyzéseit, amelyek azt jelzik a mi számunkra, hogy az SZDSZ gondolkodásában is előtérbe került a gazdasági racionalitás szempontja… (derültség és taps) mi úgy gondoljuk, van lehetőség arra, hogy a FIDESZ régi álláspontjának megfelelően a kárpótlás ügyében mindegyik parlamenti párt elsősorban a gazdaság szempontját részesítse előnyben. (Közbeszólás a Kisgazda Párt soraiból: Ez politikai kérdés!)
Ami pedig az előterjesztést, Kónya Imre előterjesztését illeti, a következőket látjuk szükségesnek leszögezni: először is világosan igazolást nyert az, hogy ebben az eljárási rendben, ahogyan most tárgyaljuk a törvényt, nem lehet rövid idő alatt eredményre jutni. Ezt az előterjesztést ma reggel kaphattuk meg, ilyen formában érdemi vitára mód nincsen. Arról nem is kívánok hosszan beszélni, hogy föltehetően azért sem érdemes ebbe az előterjesztésbe hosszabb ideig belebocsátkozni, mert föltehetően ez nem a végleges előterjesztés és nem a végleges kormánykoalíciós álláspont. Az előző vita tapasztalatai meggyőztek bennünket arról, hogy arra még egy kis időt várni kell, minimum egy-két hetet.
Másfelől úgy gondolom, hogy olyan elemeket is fölvetett Kónya Imre előterjesztése, amelynek még a csíráját sem lehet megtalálni az előző törvényjavaslatban. Most ilyen körülmények között részletes vitáról beszélni eljárásjogi szempontból legalábbis… hát – abszurditás. Olyan elemek találhatók ebben a törvényjavaslatban, amelyeket korábban nem ismerhettünk, teljesen új koncepcionális elemeknek minősülnek. Következésképpen szinte lehetetlen részletes vitában ezt megvitatni, koncepcionális kérdéseket kell áttekinteni. Elég, ha két ilyen dolgot említek, az első az árverésnek a kérdése, a másik pedig a vállalkozói támogatásnak a kérdése, amiről korábban koncepció szintjén sem eshetett szó ebben a Házban, mert nem szerepelt az előterjesztésben.
Ami pedig a FIDESZ-frakció ma délelőtti és a jövő heti magatartását illeti, el szeretném mondani, hogy mi a bizottsági vitákban fogjuk megkísérelni az alkotmányos passzusokat kiküszöbölni ezen a héten… (derültség) … az alkotmányellenes passzusokat a bizottsági üléseken próbáljuk meg kiküszöbölni, és a jövő héten, a jövő heti plenáris üléseken fogjuk megtenni az átfogó előterjesztésünket, saját javaslatainkat. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi