ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):

Full text search

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hack Péter felszólalására kívánok reagálni annyiban, hogy igen, én igazat adok neki teljes egészében a hatalmi harcot illetően, és köszönöm, hogy ő ezt felém is visszaigazolta. Csak annyi pontosítást szeretnék tenni, hogy én a tulajdonnal kapcsolatos hatalmi harcra utaltam: hogyha néhány százezer ember kezébe adjuk a tulajdont Magyarországon a privatizációs programmal és mással, akkor továbbra is a magyar nemzet a saját hazájában bérből-fizetésből élő proletár marad. És ha ezt akarja egy politikai erő, tessék kinyilvánítani, bármelyik oldalon is üljön!
De ugyanakkor a kollektivizmus szemléletét valló pártnak meg hadd hívjam fel a figyelmét, hogy a Kisgazdapárt 1946-ban a társadalombölcseletét közreadta, és pont' az önök jogelődje volt az az ÁVO-n keresztül, aki eltakaríttatta minden egyes példányát és Kanadából kellett hazahozatni, és vettem a fáradságot, hogy a liberális párt egyik képviselőjének átadjam egy példányban.
Miért mondom ezt el? Azért mondom ezt el, mert a kollektivizmus mögött – és a Kisgazdapárt bebizonyította – minden körülmények között valós egyéni érdek húzódik meg. Amennyiben az ezzel kapcsolatos vitát folytatni fogjuk, megköszönöm, hogy tanuljak belőle, de a kollektivizmusnak – mint társadalomszemléletnek – hihetően és remélhetően egy időre ebben az országban vége lesz olyan formában, ahogy eddig ezt vallották.
Na most, ha meg a jogelődöt vitatja itt egy parlamenti párt, akkor ezt vitathatta volna, amikor az MSZMP tulajdonát átvette mint vagyont, mert ha nem ezt tette volna, akkor azt mondom, hogy nagyon tisztességes megoldást vall. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi