BERECZKI VILMOS (FKgP):

Full text search

BERECZKI VILMOS (FKgP):
BERECZKI VILMOS (FKgP): Igen, röviden. Délelőtt kifejtettem a véleményemet saját személyemről, de úgy gondolom, hogy felelősséggel kell beszélnem arról, hogy egy év alatt mit csináltam a nemzetbiztonsági bizottságban. (Közbeszólások: Nem, nem.) Elnézést kérek, ehhez jogom van. Vagy magyar parlament, vagy nem magyar parlament. (Közbeszólás balról: Nem magyarság kérdése.)
Egy évvel ezelőtt, amikor abba a bizottságba kerültem, úgy gondoltam, hogy olyan kérdéssel állunk szemben, amely a magyar demokrácia egyik fő veszélyévé válhat, ha óvatlan kézzel nyúlunk hozzá. Éppen ezért a bizottság tagjai elmondhatják – jelen voltak –, hogy elhatároztam, megpróbálom a működését megismerni annak az államhatalmi struktúrának, amely uralta az országot. Ezért nagyon sok munkát végeztem. A bizottság tagjai ismerik, erről többet nem beszélhetek.
Engedjék meg nekem mint országgyűlési képviselőnek, hogy megkérdezzem: ebben a jegyzőkönyvben, amit Torgyán József elkezdett olvasni, van egy olyan passzus, hogy az elnökség arra kötelezte a frakciót, hogy egy etikai bizottság – itt van szó szerint – vizsgálja felül a tevékenységemet, számoltasson el, s utána terjessze a frakció elé a döntést. Kérdezem: ilyen szavahihetőség mellett, mint amit itt megismertünk, hogy az Esti Hírlapban azt nyilatkozza a frakcióvezető, hogy szó sem volt erről, a szó szerinti jegyzőkönyvben benne van, hogy a kisgazda képviselőtársunk presszionált az ügyemben, nem hívtak meg a gyűlésre és nem az etikai bizottság, hanem a félrevezetett képviselőkkel döntettek. Ez mi? Szerintem ez egy tudatos koncepció. Ha ebbe a magyar Parlament belemegy, és nem egy tisztességes vizsgálat lesz, aminek hajlandó vagyok magam alávetni minden szinten, s nem ők döntenek az ügyemben, akkor nagyon nagy baj lesz a magyar demokráciával. Köszönöm szépen. (Gyér taps balról.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi