KÓNYA IMRE, DR. (MDF):

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF):
KÓNYA IMRE, DR. (MDF): Tisztelt Ház! Anélkül, hogy fel akarnám önöket tartani, két mondat erejéig kell erre reagálnom. Torgyán képviselőtársam, amikor elfogadta ezt a megoldást, hogy csak a részleteket módosítjuk, és nem térünk vissza a reprivatizációs elképzelésre, akkor abban bíztam, hogy nem hagyatkozik a Magyar Demokrata Fórum megoldási javaslatára, hanem nyilván van a fejében egy megoldás, amivel alkotmányossá tudja tenni ily módon is, és nem arra gondol, hogy majd a Magyar Demokrata Fórum fogja kitalálni, hogyan lehet alkotmányossá tenni.
A licit – bocsánatot kérek, de ezt kell mondanom – szerintünk sem a lehető legjobb megoldás: olyan megoldás, amely az Alkotmánybíróság alkotmányértelmezésével összhangba tudja hozni ezt a törvényt. Úgy érzem, hogy akkor a megfelelő megoldás az, hogy – mint ahogy a Kisgazdapárt másik két képviselője tette – módosító indítvánnyal próbálja az előre elfogadott keretben módosítani, a számukra elfogadhatatlan megoldáshoz képest egy másik megoldást nyújtva, nem pedig az, hogy anélkül, hogy bármiféle ötletem lenne, a népre hivatkozással elutasítom azt, amit mások kitaláltak. (Folyamatos zaj.)
Azt hiszem, nem kell nekem minősíteni, de semmiképpen nem az a törekvés ez, amely a jog és a megfelelő törvényalkotás irányába hat. (Taps a jobb oldalon és középről.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi