VASS ISTVÁN (SZDSZ):

Full text search

VASS ISTVÁN (SZDSZ):
VASS ISTVÁN (SZDSZ): Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Pár mondatban szeretném a véleményemet elmondani a kialakult helyzetről, erről a törvényjavaslatról.
Ez a törvényjavaslat a tulajdonviszonyokat, vagyis a gazdaság és a társadalom alapját hosszú időre, jórészt véglegesen meghatározná, eldöntené. Nagyon súlyos hibának tartom, hogy a Kormány ebben a fontos kérdésben nem törekedett társadalmi konszenzusra. Nagyon súlyos hibának tartom, hogy a kormányzó pártokon belül is nézetkülönbségek vannak, és ezeket mind a mai napig, hosszú hónapok vajúdása után sem sikerült feloldani, egyeztetni. Megszületett egy alkotmánysértő törvényjavaslat, amit a kormánypártok megszavaztak az ellenzék ellenében.
Mindezek után sincs egy, a koalíció egésze által támogatott határozott kormányjavaslat. Mit jelent ez? Véleményem szerint azt jelenti, hogy alapvető fontosságú kérdésben a Kormány tehetetlen. Ehhez a tehetetlenséghez sokszor még modortalanság, arrogancia is járul. Számomra ez azt jelenti, hogy a Kormány – úgy tűnik – alkalmatlan az ország vezetésére. (Taps és derültség a jobb oldalon.) Én a zavaros törvényjavaslatra "nem"-mel szavazok. Ez a "nem" a Kormány tehetetlensége elleni tiltakozás! Ugyanezt javaslom a többi képviselőtársamnak is: szavazzon "nem"-mel a Kormány tehetetlensége ellen. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi